ایرانیان غیرشیعه یعنی اهل تسنن و سایر ادیان اهل کتاب مثل یهودی؛ مسیحی؛ زرتشتی؛ از حیث ازدواج و سایر احوال شخصیه تابع قواعد و عادات مذهب خود می باشند و هرگاه در داخل کشور یا خارج از کشور موضوع مربوط به احوال شخصیه آنان مطرح گردد. چون آنان تابع مقررات مذهب خودشان هستند؛ لذا احکام خاص مذهب آنها جاری خواهد شد.
البته یادآوری دو نکته (با توجه به آنچه در بالا گفته شد) ضروری است:
1- هرچند اقلیت های دینی از حیث ازدواج تابع مقررات دینی خود هستند با این وجود یک زن ایرانی غیر مسلمان چه در داخل کشور ایران اقدام به ازدواج کند، چه بخواهد در خارج با یک مرد خارجی هرچند هم مسلمان باشد ازدواج کند؛ باید اجازه مخصوص از دولت جمهوری اسلامی ایران کسب نماید. این، یک حکم قانونی است.
2- مرد غیر مسلمان ایرانی اگرچه برابر قانون مجاز است طبق آیین مذهبی خود ازدواج کند و محدودیتی ندارد؛ با این حال چنانچه وی از مستخدمین و مأمورین رسمی یا محصلین دولتی باشد (مثلاً کارمند وزارت امور خارجه باشد) برای ازدواج خود با یک زن غیر ایرانی باید اجازه مخصوص از دولت کسب نماید.
آیا می دانید که :
- ازدواج زن مسلمان ایرانی با غیر مسلمان (حتّی اگر مرد ایرانی هم باشد) باطل است.
- مرد مسلمان ایرانی می تواند با زن غیر مسلمان خارجی ازدواج کند.
- قوانین مربوط به احوال شخصیه مانند ازدواج، طلاق و ارث برای کلیه ایرانی ها حتی اگر در خارج از کشور اقامت داشته باشند، قابل اجراست.
- حقوق شهروندی کمک کننده در انتخاب معیار های صحیح می باشد.