جستجوی پیشرفته
رأی شماره ۳۱۰۱۲۱ هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری
عنوان : استرداد اموال سرقت شده print
تاریخ نشر : 1402/06/14

فرد مال باخته می‌تواند برای شکایت از سرقت و پیگیری جرم و مجازات سارق به مرجع قضایی مراجعه کرده و با ارائه شکوائیه رد مال مسروقه شکایت خود را مطرح نماید.

از جمله جرایم مذکور در قانون مجازات اسلامی جرم سرقت است که با برداشتن اموال دیگران بدون اجازه آنان محقق می‌گردد و قانونگذار برای فرد مجرم علاوه بر مجازات تعیین شده در قانون، سارق را مجاب و محکوم به بازگرداندن مال دزیده شده نیز می‌کند. فرد مال باخته می‌تواند برای شکایت از سرقت و پیگیری جرم و مجازات سارق به مرجع قضایی مراجعه کرده و با ارائه شکوائیه رد مال مسروقه شکایت خود را مطرح نماید.

نحوه استرداد اموال سرقت شده

بر طبق ماده ۲۱۴ قانون مجازات اسلامی قانونگذار مجرم را ملزم به بازگردان مالی که در اثر ارتکاب جرم به دست آورده است می‌کند و اگر مالی که سارق دزدیده است موجود نباشد باید مثل مالی که دزدیده است را بازگرداند و اگر مثل آن مال پیدا نشد قیمت آن را به صاحب مال بازگرداندن و همچنین باید خساراتی که به وجود آورده را نیز جبران کند.

استرداد مال در صورت صدور قرار منع یا موقوفی تعقیب

اگر مقام قضای در دادسرا قرار منع یا موقوفی تعقیب را به یکی از دلایل صادر نماید باید تکلیف اشیا و اموال کشف شده را که دلیل یا وسیله ارتکاب جرم بوده است یا از جرم سرقت به دست آورده ویا حین ارتکاب از آن استفده کرده است تعیین کند.

لازم به ذکر است که مقام قضایی دستور ضبط یا مسترد کردن ویا معدوم کردن ان را می‌دهد.

همچنین اگر ذینفع یا مال باخته از مقام قضایی تقاضای رد مال را در حین رسیدگی به پرونده بخواهد دادستان با وجود شرایط زیر دستور را صادر می‌نماید:

    وجود تمام یا قسمتی از آن اشیاء و اموال دربازپرسی یا دادرسی لازم نباشد.

    اشیا و اموال سرقت شده، بلامعارض باشد.

    جز اموال و اشیایی نباشد که باید ضبط یا معدوم گردد.


نام :
متن :
Skip Navigation Links
بازدید کنندگان امروز : 388
بازدید کنندگان دیروز : 626
کل بازدید کنندگان : 44587
 
1403/05/05 جمعه
آب و هوا  
 
اوقات شرعی  

 

 

با سلام.
لطفا جهت هرگونه سوال ، بر روی آیکون "ارتباط با اپراتور" کلیک نموده و یا در صورت نیاز به "مشاوره" بر روی آیکون مشاوره کلیک فرمایید.