جستجوی پیشرفته
ایجاد ۱۵ رشته‌ جدید کارشناسی در حوزه‌های کشف جرم و مواد محترقه
عنوان : راه‌های قانونی جلوگیری از ادای شهادت کذب print
تاریخ نشر : 1403/08/23

 قضات دادگاه‌ها و دادسراها مکلف‌اند نسبت به احراز هویت شهود تعرفه شده و درج مشخصات گواهان در سامانه مذکور و استخراج سابقه آنان اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مواردی که در قانون برای اثبات دعوی در دادگاه‌ها و مراجع قضائی پیش بینی شده شهادت شهود است که در خصوص پرونده وجود دارند. در بسیاری از دعاوی حقوقی و همچنین دعاوی کیفری، شهادت شهود که شرایط شرعی را دارند، سبب صدور حکم دادگاه می‌شود، این شهود باید شرایط قانونی را داشته و به صورتی صحیح، شهادت خود را ارائه کنند.

اما گاهی شهود، شرایط لازم را نداشته و یا اینکه موضوعی که به آن شهادت داده‌اند، دروغ و خلاف واقع بوده است و نمی‌توان دعوی را با آن اثبات کرد. به همین دلیل است که طرف مقابل، علی‌الاصول می‌تواند به شهادت شهود اعتراض کند.

چطور از شهادت شهود غیرواقعی جلوگیری کنیم؟

قضات دادگاه‌ها و دادسراها مکلف‌اند نسبت به احراز هویت شهود تعرفه شده و درج مشخصات گواهان در سامانه مذکور و استخراج سابقه آنان اقدام کنند. راه‌های قانونی جلوگیری از ادای شهادت کذب به شرح ذیل است:

۱. فراهم ساختن امکان ثبت مشخصات گواهان در سامانه مدیریت پرونده قضائی (سمپ).

۲. قضات دادگاه‌ها و دادسراها نسبت به احراز هویت شهود تعرفه شده و درج مشخصات گواهان در سامانه مذکور و استخراج سابقه آنان اقدام کند.

۳. در صورت کشف شهادت کذب و تبانی در اثنای تحقیقات یا رسیدگی، فوراً مراتب صورت مجلس و جهت تعقیب کیفری مرتکبین اقدام لازم معمول شود.

۴. مرکز حفاظت و اطلاعات قوه‌قضاییه ضمن مراقبت مستمر در این خصوص، نسبت به شناسایی و معرفی اشخاصی که در اطراف واحدهای قضائی به صورت حرفه‌ای حضور داشته و در قبال اخذ مال یا امتیاز، مبادرت به ادای شهادت کذب در مراجع قضائی می‌کنند، اقدام مقتصی را مبذول کند.


نام :
متن :
Skip Navigation Links
بازدید کنندگان امروز : 388
بازدید کنندگان دیروز : 626
کل بازدید کنندگان : 44587
 
1403/09/01 پنج شنبه
آب و هوا  
 
اوقات شرعی  

 

 

با سلام.
لطفا جهت هرگونه سوال ، بر روی آیکون "ارتباط با اپراتور" کلیک نموده و یا در صورت نیاز به "مشاوره" بر روی آیکون مشاوره کلیک فرمایید.