جستجوی پیشرفته
بخشنامه خودداری دیوان عدالت ادای و دادگاه‌ها از رسیدگی به دعاوی مربوط به ابطال یا نقض مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی
عنوان : تمایز میان مفهوم حجر و ضعف نفس print
تاریخ نشر : 1403/07/04

تمایز بین حجر و ضعف نفس مورد توجه قانونگذار بوده و سوء استفاده از ضعف نفس شخص و تحصیل سند یا نوشته از او نیز مورد حکم قرار گرفته است.

تمایز بین حجر و ضعف نفس مورد توجه قانونگذار بوده و به همین جهت در ماده ۵۹۶ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ سوء استفاده از ضعف نفس شخص و تحصیل سند یا نوشته از او نیز مورد حکم قرار گرفته است؛ لذا علی رغم عدم وجود حالت حجر، چنانچه ادعای سو استفاده از ضعف نفس مطرح شود و دلیل کافی بر این امر وجود داشته باشد. امکان طرح شکایت کیفری در دادسرای صالح وجود دارد.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

فرجامخواهی اقای م. ک. با وکالت خانم‌ها ف. ش؛ و م. ر. به طرفیت خانم‌ها م. ص. ش؛ و اقای ع. (ف. همگی) ک. نسبت به دادنامه شماره ۶۴۳۸ مورخ ۱۴۰۲/۶/۱ صادره از شعبه *وارد نیست، زیرا فرجامخواه دلیل و مستندی بر سرایت حجر مرحوم ا. ک. بر قبل از تاریخ ۱۴۰۰/۴/۱ ارائه نکرده و فرجامخواهی فرجامخواه انطباق با هیچ یک از شقوق ماده ۳۷۱ ایین دادرسی مدنی نداشته و رای فرجامخواسته ایراد و اشکال اساسی ندارد؛ و مستند به ماده ۳۹۶ قانون ایین دادرسی مدنی با رد فرجامخواهی، رای فرجام خواسته ابرام می‌گردد. (لازم به تذکر است؛ که تمایز بین حجر و ضعف نفس مورد توجه قانونگذار بوده و به همین جهت در ماده ۵۹۶ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ مقرر شده هر کس با استفاده از ضعف نفس شخصی به ضرر شخص نوشته یا سندی اعم از تجاری یا غیر تجاری بهر نحو تحصیل نماید. به حبس و جریمه محکوم می‌گردد؛ لذا چنانچه فرجامخواه مدعی سو استفاده از ضعف نفس مرحوم ا. ک. باشد؛ و دلیل کافی بر این امر داشته باشد. می‌تواند در دادسرا ذیصلاح شکایت کیفری مطرح کند.)


نام :
متن :
Skip Navigation Links
بازدید کنندگان امروز : 388
بازدید کنندگان دیروز : 626
کل بازدید کنندگان : 44587
 
1403/10/01 شنبه
آب و هوا  
 
اوقات شرعی  

 

 

با سلام.
لطفا جهت هرگونه سوال ، بر روی آیکون "ارتباط با اپراتور" کلیک نموده و یا در صورت نیاز به "مشاوره" بر روی آیکون مشاوره کلیک فرمایید.